6 Brandenburgse Concerten

Campagnebeeld Brandenburgse Concerten
Donderdag 14 december 20.15 Oudekerk Charlois
Zaterdag 16 december - 18.00 Bergsingelkerk
Zaterdag 16 december - 20.15 Bergsingelkerk

Al 10 jaar geeft de Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) prachtige kamermuziekconcerten in de Bergsingelkerk, en sinds 5 jaar worden alle programma’s ook uitgevoerd in de Oude Kerk Charlois. Wij vieren deze mijlpalen graag samen met alle buurtbewoners van Rotterdam Noord en Charlois. De RCMS trakteert met een uitvoering van alle 6 Brandenburgse Concerten. Bach gaf deze muziek 300 jaar geleden cadeau aan de markgraaf van Brandenburg. In deze concerten verkende hij de mogelijkheden van de instrumenten, zowel solistisch als in ensemble. Elk van de 6 concerten is anders van lengte, instrumentatie, structuur, stijl en techniek. De uitkomst is een feest van vormen en kleuren. Een passend en mooi geschenk aan alle muziekliefhebbers in Rotterdam.

 

Donderdag 14 december om 20.15 uur geeft de RCMS een uitvoering van 4 van de in totaal 6 Brandenburgse Concerten in de Oude Kerk Charlois. 

 

Op zaterdag 16 december worden alle 6 concerten uitgevoerd in de Bergsingelkerk: om 18.00 uur hoort u de concerten nr I, III & II, en om 20.15 uur de concerten VI, V & IV. Grijp uw kans om ze alle op 1 dag te horen! Voor wie deze marathon graag met ons meeloopt; de Bergsingelkerk blijft tussen de twee uitvoeringen gewoon open. Neem wat lekkers mee en schuif aan tafel met de andere muziekliefhebbers.

 

Voor dit concert hebben we een aantal musici teruggevraagd die de afgelopen 10 jaar bij ons hebben gespeeld. Aan deze ervaren en destijds startende spelers voegen zich volgens RCMS-traditie jonge talenten van nu toe. Het gaat niet alleen om de muziek, dit jubileumprogramma wordt ook een feestelijk weerzien. Wij verheugen ons erop ons jubileumfeest samen met u en de musici te vieren met dit prachtige programma.

 

Programma

 

Donderdag 14 december, Oude Kerk Charlois 20.15

J.S. Bach - Brandenburgse Concerten I, VI, IV & II

 

Zaterdag 16 december, Bergsingelkerk

18.00 uur: J.S. Bach - Brandenburgse Concerten I, III, II

20.15 uur: J.S. Bach - Brandenburgse Concerten VI, V, IV